Telefon: 932 10 597 - E-post: leder@granlyskolekorps.no

Instrumentet.

Valg av instrument

Granly Skolekorps er et janitsjarkorps, og har således en instrumentsammensetning svært lik de fleste andre найти работу в омске korps. Når vi får nye medlemmer er det en del ting som skal klaffe:

  • Aspiranten skal helst kunne velge instrument selv
  • Korpset må ha en viss grunninstrumentering for å kunne spille (Alle kan desverre ikke spille tromme eller fløyte!)
  • Korpset må ha de nødvendige instrumentene

Det siste punktet er en ren økonomisk sak, men spiller som oftest en rolle når instrumenter skal deles ut. Av de to andre faktorene er det den første som teller mest, i hvert fall bør aspiranten få ett av de tre valgene sine. Imidlertidig kan det skje at korpset av musikalske årsaker må be medlemmer velge et annet instrument. Selv om dette høres drastisk ut har vi erfaringer med at de aller fleste synes det nye instrumentet er helt i orden når de først er blitt vant med det.

Bytting av instrument

Det er lov å bytte instrument underveis. Dette er ikke å anbefale, fordi musikeren da ofte vil bli hengende etter de andre, og kanskje må gå ett ekstra år som aspirant eller junior. Imidlertidig tilsier erfaringen at det alltid er noen unge musikere som rett og slett ikke fikser det instrumentet de har fått, og det går utover motivasjon og spilleglede. Da tar vi en prat, og hvis det er mulig å få til bytte med nytt instrument og nødvendig instruktør så fikser vi det.

Hvilke instrumenter benyttes i korpset ?

Vi har følgende instrumenter:

  • Slagverk (stortromme, skarptromme, cymbaler klokkespill osv)
  • Kornett / trompet
  • Saxofon (Alt saksofon, tenor saksofon og baryton saksofon)
  • Fløyte (tverrfløyte og piccolofløyte)
  • Trombone
  • Klarinett (Bb Klarinett og Bass-klarinett)
  • Baryton
  • Tuba
  • Walthorn

Hvilket instrument er viktigst?

Alle instrumentene er like viktige i korpset. Selv om baryton og tuba kanskje opplever at de spiller «ompa ompa» låter det helt håpløst uten dem, og selv om fløyte og klarinett ikke føler at de spiller noen melodi er også de med i den helheten som komposisjonens arrangement skaper. De forskjellige instrumentene skifter ofte om å spille førstestemme. Snakk med dirigenten – han kan fortelle mer.

Hvordan behandle instrumentet

Uansett hva slags instrument du spiller må det behandles med forsiktighet og respekt. Nye instrumenter koster mye penger, og vi ønsker at de skal vare lengst mulig. Bruk instrumentkofferten hver gang instrumentet skal fraktes, og bruk også kofferten når du bare skal legge fra deg instrumentet for f.eks. å ta en pause. Det er også viktig å være sparsom med forbruksvarer til instrumentene, f.eks. fliser til klarinett og saksofon. For spesielle tiltak for de enkelte instrumentene; snakk med instruktøren!

Hva gjør jeg hvis instrumentet går i stykker?

Det skjer av og til at uhellet er ute, og da kan et instrument bli skadet. Det viktigste duлучшие игровые автоматы бесплатно без регистрации først og fremst skal gjøre da er å si fra til instruktøren din. Han/hun vil vurdere skaden, og eventuelt si fra til vedkommende i styret som er matrialforvalter.

Materialforvalteren kan enten ordne det selv, eller sørger for at instrumentet blir sendt til reparasjon. Hvis instrumentet må sendes av gårde til reperasjon må du enten låne et annet (gammelt) instrument i mellomtiden, eller kanskje klare deg helt uten.

Det har faktisk hendt at korpset har blitt nødt til å be om erstatning for et ødelagt instrument, men det har bare skjedd i de tilfelle hvor skaden helt klart har skjedd ved uvøren behandling eller med overlegg.

Hvis det viser seg at skaden er så alvorlig at reparasjon blir svært dyrt eller direkte ulønnsomt, kan vi bruke korpsets instrumentforsikring. Denne forsikringen dekker imidlertidig ikke alt bruk av instrumentet, kun det bruk som er i regi av korpset, dvs øvelser, reiser, konserter og frakt til og fra øvelser. «Privat» bruk av instrumentet dekkes ikke av denne forsikringen, og slik bruk skal derfor alltid avklares med Korpsleder og/eller Materialforvalter først.

Back to Top

Granly Skolekorps

  • Postboks 17, 3199 Borre
  • styret@granlyskolekorps.no
  • Konto: 7159.05.23121
  • Leder: Kristine Ynnesdal
  • Telefon: 41 23 59 01